A mahjong szövetségben mindannyian egyformán fontosak vagyunk. Nem lehet versenyt szervezni csak a győztesnek, az, hogy éppen ki nyer, bármelyik játékoson megfordulhat. Minden szövetségi tagunk nagyon sokat tud a játékról, és akármelyikünk képes megnyerni egy bajnokságot, de vannak néhányan, akik kitartóbban küzdenek valamiért. Van, aki klubot épít, aki nemzetközi versenyeket szervez, vagy valami igazán nagy díjat hoz haza. Ők mutatkoznak be ezen az oldalon, ők a mi Sárkányaink, akik valami nagyszerűt vittek véghez, akikre nagyon büszkék vagyunk.

Ez egy folyamatosan bővülő galéria, ahol remélem, egy napon mind együtt leszünk!

Klárianyu - Takácsné Lőwinger Klára alapító tag

KlárianyuKlárianyu

Takácsné Lőwinger Klára alapító tag, klubvezető, barátságos, és nemzetközi versenyeket szervez. Nagyon sokan tőle tanultuk az alapokat. Szigorú, következetes tanár, egy igazi Sárkány, akit meg kell becsülni!  

- Hogy talált rád a mahjong?

Az interneten keresztül. 2005 márciusában a DO fórumán hirdették, hogy mahjong tanítás indul az akkori „Kiscsicsóban” . Elmentem és ott ragadtam.

- Te elfoglalt ember vagy, a mahjong sok időt igényel. Miért lett mégis része ez a játék az életednek?

Mesterem annak idején azt mondta: Aki ebbe beleszeret, az nem szabadul tőle. Igaza lett. A szövetség alapító tagja lettem, barátokra találtam. Aztán amikor rátaláltam a Mahjongtime online játékos oldalára, már teljes lett a fertőzöttség.

- Hogyan lett klub, hogyan lettél klubvezető? 

Hargitai Ildikó - Kardamomm

Hargitai IldikóHargitai Ildikó, két éve szerezte meg a Sárkány címet azzal, hogy egyedül a szövetségből kiutazott Mestrébe az Európa bajnokságra, és megnyerte. Versenyeket szervez, pillanatnyilag ő a szövetség elnöke.

Mahjong. Mit is jelent ez neked?

A Háromkirály nevű rock-kocsma tetőterében játszottam először, és még akkor éjjel, úgy kettő körül beléptem a szövetségbe, mert éppen aláírtak valami íveket, és én tudtam, hogy ott a helyem. A kocsmából felszállt a cigifüst, az egész épület dübörgött a zenétől, ott fönt meg vagy tíz felnőtt ember átszellemült képpel keverte a mahjong köveket. Akkor az életemben minden egyéb a kötelességekről szólt, időm se volt, színész voltam, de néha éjjel lophattam magamnak egy kicsit, és én ezt akartam.

Az ezer intelligens játéka…

Iványosi Szabó Gábor

Iványosi-Szabó GáborIványosi Szabó Gábor annyira új versenyző köztünk, hogy még beceneve sincs, máris megnyerte a legrangosabb Magyar szervezésű nemzetközi versenyt. De nem ezért van a Sárkányok közt a helye! Azért van ezen az oldalon, mert kitartóan építi, szervezi, és tartja fenn klubját, amit szinte a semmiből hívott életre. Tanfolyamot szervezett úgy, hogy maga sem volt tökéletesen biztos a pontszámításban! Versenyt szervezett a klubjában, és percenként kérdezgetett a versenyszervezés szabályairól. Gábor folyamatosan kérdez, állandóan tanul, és húzza magával a klubját, ahol valóban élvezetes játszani!

Hogy csöppent az életedbe a mahjong?

2009-ben indult egy Mah-jong tanfolyam itt Kecskeméten. Mivel a társasjátékok világában nagyon régóta benne vagyok, így a játékok iránti fokozott kíváncsiságom eleve adott volt. Jó ideje piszkálta a csőröm, mi lehet ez a ránézésre érthetetlen, igencsak összetett játék? Így elmentem a tanfolyamra. A tanfolyami csapatból alakult a néhai Uralkodó Szél Mahjong Klub melyet Lakos Zsanett vezetett. A mahjongot Ő szerettette meg velem, és az alapokat is tőle tanultam meg. Ezért mindig is hálás leszek neki!

Aschenbrenner Eti, alias Dobi

Aschenbrenner Eti, alias Dobi egyik legveszedelmesebb játékosunk. Rendkívüli erőbedobással játszik, és sose adja fel. A Sisi kupát hetedik alkalommal rendezte meg Ausztria, és Magyarország 2013 nyarán. Ez a leghosszabb verseny Európában. 14 kört játszunk két hétvégén, hetet Ausztriában, hetet itthon. Eti az első perctől hajtott rá, minden évben újra, és újra nekifutott, mire idén, első Magyarként, és első nőként az ő nevét vésték a Sisi kupára!

Mondj néhány fontos dolgot magadról!

2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, magyar szakon, emellett pénzügyi tanulmányokat is folytatok. Imádok sportközvetítést nézni és horgászni. 2005 óta mahjongozom, szinte az első pillanattól kezdve versenyszerűen. A Mahjongtime-on barna övem van két fekete csíkkal, a hivatalos EMA ranglistán pedig pillanatnyilag a top 10-ben vagyok.

Hogy jutott el hozzád a mahjong?