Iványosi Szabó Gábor

Iványosi-Szabó GáborIványosi Szabó Gábor annyira új versenyző köztünk, hogy még beceneve sincs, máris megnyerte a legrangosabb Magyar szervezésű nemzetközi versenyt. De nem ezért van a Sárkányok közt a helye! Azért van ezen az oldalon, mert kitartóan építi, szervezi, és tartja fenn klubját, amit szinte a semmiből hívott életre. Tanfolyamot szervezett úgy, hogy maga sem volt tökéletesen biztos a pontszámításban! Versenyt szervezett a klubjában, és percenként kérdezgetett a versenyszervezés szabályairól. Gábor folyamatosan kérdez, állandóan tanul, és húzza magával a klubját, ahol valóban élvezetes játszani!

Hogy csöppent az életedbe a mahjong?

2009-ben indult egy Mah-jong tanfolyam itt Kecskeméten. Mivel a társasjátékok világában nagyon régóta benne vagyok, így a játékok iránti fokozott kíváncsiságom eleve adott volt. Jó ideje piszkálta a csőröm, mi lehet ez a ránézésre érthetetlen, igencsak összetett játék? Így elmentem a tanfolyamra. A tanfolyami csapatból alakult a néhai Uralkodó Szél Mahjong Klub melyet Lakos Zsanett vezetett. A mahjongot Ő szerettette meg velem, és az alapokat is tőle tanultam meg. Ezért mindig is hálás leszek neki!

 

- Miért kezdtél el klubot szervezni?

Az Uralkodó szél Mahjong klub megszűnt, ám bennem a mahjong imádat megmaradt, a tudásom továbbfejlesztése pedig egyre kiemeltebb cél lett. Nem tagadom „önző” érdekek is vezéreltek a klub létrehozásában. Szerettem volna játékostársakat, akikkel aztán közösen fejlődve egyre mélyebbre áshatjuk magunkat a mahjong megunhatatlan és izgalmas világába.

Megszerveztem az első saját mahjong tanfolyamomat, amelyet azóta minden évben tavasszal és ősszel újra megtartok. EbbőlRejtett Kincs Mahjong Klub Kecskemét a csapatból alakult az azóta is aktívan működő Rejtett Kincs Mahjong klub. Minden hétfő este összejövünk játszani.

Elvileg én vagyok a vezető, hiszen mindenki tőlem tanulta meg a játékot, a helyiséget is én biztosítom, de gyakorlatilag mindenki egyenrangú, és tiszteli a másikat. Mindig örömmel várjuk mindannyian a hétfői közös játékot, sokat nevetünk, de közben komolyan vesszük a szabályokat, és folyamatosan tanulunk. Jelenlegi célom az, hogy minél több emberrel megismertessem a mahjong csodálatos világát

- Mesélj valamit a versenyzésről!

A versenyzés nagyon má,s mint ami nálunk itt a klubban zajlik. Sokkal keményebb. Mi a játék öröméért játszunk. Egyszer X nyer, egyszer Y., igazán nem számít. Mindig örülünk egymás sikerének is. Persze „harcolunk” egymással, de örömmel tesszük. A versenyen azt látom, hogy sokan szinte vérre menően játszanak. Nekem ez eleinte szokatlan volt, és kissé ijesztő, de persze a versenynek megvannak a saját szabályai minden játékos nyerni akar,  nagyon komolyan veszik a dolgot. Mi talán sosem fogjuk olyan komolyan venni, amit néhány nagyon elszánt versenyzőn láttam.

Jómagam nem vagyok jó versenyző alkat, túl stresszelem a dolgot. A klubban vannak néhányan, akik kifejezetten szeretik a verseny feszült hangulatát. Bízom benne, hogy idővel komolyabb sikereket is el fognak érni.

A verseny szerintem arra jó, hogy az ember megismerkedhet profi játékosokkal, valamint mindenki meg tudja méretni magát.

- Mi számodra az év legnagyobb sikere, és miért?

Iványosi Szabó GáborA 8. Hungarian Mahjong Open nemzetközi versenyen elért első helyem. Sokkal szerényebb céllal érkeztem a versenyre. Jól tudtam a magyar mezőny nagyon jó és erős, nálunk sokkal tapasztaltabb játékosokból áll. A külföldi játékosok, akik Hollandiából, Franciaországból, Olaszországból, Ausztriából idejönnek egy kétnapos versenyre, szintén elkötelezett és profi játékosok. Ha mindezt figyelembe vesszük, ez az eredmény számomra álmaim netovábbja a mahjong világában.

Valószínűleg nem sikerült volna nyernem, ha nem egy olyan összetartó baráti csapat áll mellett mint a klubtagjaim. Nekik ezúton is köszönöm!

- Valami, amit még el szeretnél mondani?

Csak szeretném megköszöni mindenkinek aki az elmúlt évek során bármilyen segítséget nyújtott nekem a mahjongal kapcsolatban.

Aki pedig esetleg nem ismeri még a mahjongot annak azt tanácsolom, hogy ne hagyja ki az életéből ezt a fantasztikus játékot.

 

Április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Belépés - regisztráció