Aschenbrenner Eti, alias Dobi

Aschenbrenner Eti, alias Dobi egyik legveszedelmesebb játékosunk. Rendkívüli erőbedobással játszik, és sose adja fel. A Sisi kupát hetedik alkalommal rendezte meg Ausztria, és Magyarország 2013 nyarán. Ez a leghosszabb verseny Európában. 14 kört játszunk két hétvégén, hetet Ausztriában, hetet itthon. Eti az első perctől hajtott rá, minden évben újra, és újra nekifutott, mire idén, első Magyarként, és első nőként az ő nevét vésték a Sisi kupára!

Mondj néhány fontos dolgot magadról!

2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, magyar szakon, emellett pénzügyi tanulmányokat is folytatok. Imádok sportközvetítést nézni és horgászni. 2005 óta mahjongozom, szinte az első pillanattól kezdve versenyszerűen. A Mahjongtime-on barna övem van két fekete csíkkal, a hivatalos EMA ranglistán pedig pillanatnyilag a top 10-ben vagyok.

Hogy jutott el hozzád a mahjong?

 

Mint szinte mindenkihez Magyarországon, Boda Andráson keresztül. Ő csábított el a dunaújvárosi klubba, ahol Takácsné Lőwinger Klára tanított meg az alapokra. Amikor nem tudtam élőben játszani, akkor a Four winds mahjong programmal gyakoroltam, később pedig a Mahjongtime-on.

Mi motivál, amikor játszol?

Egyrészt a győzelem, de igyekszem arra figyelni, hogy mások is jól érezzék magukat az asztalnál, és ne negatív élményekkel távozzanak a kör végén.

Mit szeretsz legjobban ebben a játékban?

A változatosságot, hogy nincs két egyforma kéz, a versenyek hangulatát és azt a családi légkört, amelyet évek óta tapasztalok itthon és külföldön.

Online vagy élőben szeretsz legjobban játszani?

Élőben jobban szeretek, de az utóbbi időben a versenyeken kívül erre nincs módom. A versenyekre a mahjongtime-on készülök.

Vannak kedvenc partnereid?

Nem szeretnék név szerint senkit sem kiemelni, de azokkal jó igazán játszani, akik hasonlóan gondolkodnak a játékról, mint én: az a cél, hogy mindannyian jól érezzük magunkat.

Mitől jó szerinted egy játékos?

Kétségtelen, hogy szerencsére és tudásra szükség van, de az intuícióimra is gyakran hagyatkozom. Igyekszem kombinálni, számolgatni az esélyeket, de a megérzéseim nélkül, csupán matematikai alapon képtelen lennék játszani.

Milyen volt megnyerni a Sisi kupát?

Nagyon jól sikerült mindkét hétvége, jól ment a játék, bár a végén kicsit izgultam, mert elég szoros volt az állás. Örülök, hogy sikerült elsőként a magyarok közül megnyernem a Sisi kupát! Remélem, jövőre is sikerül itthon tartanunk!

Április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Belépés - regisztráció