2008.10.11-12. Milánó, 2008.10.18-19. Baden, 2008.11.15-16. Nijmegen

3 nemzetközi versenyről jönnek eredmények és 1-1 szösszenet, ahol magyar versenyzők is képviselték országunkat, a magyar mahjongosokat!

2008.10.11-12. Olaszország, Milánó

72 versenyző, 4 magyar mahjongos:

 

2008.10.18-19. Ausztria, Baden

Tímea:

"Üdv Badenből!
Akár mi is küldhettük volna azt a szép képet, éppen arra sétáltunk. Az első nap eredményei 4 forduló után:
1. Otto
2.Tímea
3.Norbert
4.M.Mauthner
5. Miklós
...15. Eszter
...23. Miki
Holnap lesz még egy rendes kör, utána a sorren szerinti "helyosztóval" zárul a nap. Az un. utolsó rendes körben az első 6 helyezettből hárman egy asztalnál leszünk. Üdv !
T."

DRPS:
"2nd Mah Jong Open Baden Orchideenturnier
Jelentkeztek a cápások!!!
Engedélyt kaptam a közlésre, az „erdemény”: 1.; 5.; 6.; 16!!!
Mégpedig és különösen:
1.Timi – nagy orchidea, meg minden…
5. Miklós,
6. Eszter,
16. Mikike!!!
Ollé!
„Lesben áll egy cápa!” Épp ez ment a Slágerrádión!
P.S. Mindjárt itthon is vannak és lesz bővebb élménybeszámoló...

Tímea:

"Üdvözlet immár Dunaújvárosból!
Jó hazajönni, bár Bábenben sem volt rossz....
Az eredményeket DRPS már megírta, hosszú beszámolóra most nem vállalkoznék, inkább zanzásítom:
- Helyszín: egy szép parkban egy tóparti étterem majdnem külön terme. Itt szokták tartani hetente a klubos összejöveteleket. Cigifüst, kajaszag, siserehad, rohangáló gyerekek, amúgy rendben. (6 üdítő = csaknem 20 euro)
- Rendezés: korrekt, ami az elsö öt kört illeti, hibátlan, Palkó-szerű sorsolással! A 6. kör amolyan osztrákos - az első öt kör utáni sorrend szerint:1-4, 5-8 stb rendszerben. Ez azt jelenti, hogy szinte programozva van a keresztbeverés - a 2. asztalnál (5-8. helyen levő)játékosoknak ebben a rendszerben szinte nagyobb esélyük van szoros eredmények esetén a 2-4. hely elcsípésére, mint az 1. asztalnál játszók. Ennek a szisztémának vannak nyertesei és vesztesei, de szerintem a mi rendszerünk sokkal barátságosabb, és talán igazságosabb, ha lehet ezt mondani egy olyan játéknál, ahol a szerencsének igencsak nagy az esélye. Miklós éppen szenvedő alanya volt ennek a rendszernek: ha nem harmadikként jut be a döntőbe, hanem ötödikként, akkor nagyobb esélye lett volna a dobogóra!?
- Ellátás: Feldkirchen jobb volt! Az osztrák konyha nem lesz a kedvencünk! De legalább helyben volt. Ezt a megoldást javasolnánk itthon is!
-Szállás: kedves vendéglátónk volt, alias Walter Tschinkel. Nem sikerült vele találkozni...
- Játékosok: SZUPER! Eszter a Lupo szívbéli barátja lett pénteken (Szóban többet) Ja, puszi is volt!
Most ennyit, megpróbálok felrakni egy két képet, meg az eredményeket.

Eszter:

"sziasztok
Először is köszi, hogy gondoltatok ránk és a gratulációkat is.
Timi nagyon jól játszott, az első körben sikerült is egy asztalhoz kerülnünk, hát.. úgy elvert bennünket, mint a kétfenekű dobot. Pedig hárman voltunk..
Én is, ezúton is gratula mindhárom magyar játékostársamnak.
................
hát, akkor cápás szép napot kívánok"

 

2008.11.15-16. Hollandia, Nijmegen

108 fő induló, nem kis verseny a mostani sem!

 

 

Eti:

"megérkeztünk!
köszönjük a szurkolást, meg az sms-t
sajnos nekem nem ment túl jól, egyetlen értékelhető eredményem, hogy a verseny győztesét nekem sikerült egyedül megvernem...csak hogy ne maximum ponttal nyerjen már egy ilyen versenyt
remek volt minden, Connyék szuper házigazdák

DRPS:

"Megérkeztünk egy nemzetközi verseny és 3500 km tapasztalataival gazdagabban.
A 3500 kilométert Bk nyomta, a szokásos stabilitással és kitartással.
Pussz mindenkinek, aki követte az eseményeket, és köszönet a szurkolásért.
Bővebben később.

Palcsi:
"Sziasztok,
én is köszönöm a szurkolást, meg a gratulációt. Mariannék szintén fantasztikus vendéglátók, akik már voltak ott azok tudják.
A verseny nagyon jól szervezett volt, de én extra különleges dolgokat nem tapasztaltam, kivéve András vasárnap esti meglepetését, amit a nagyérdemű publikum hatalmas ovációval fogadott.
A verseny jó volt, de volt egy-két "csiga" asztal én szerencsésen vettem egy ilyen akadályt, Norbi kevésbé, de erről ő tudna mesélni.
Amennyire én láttam, tényleg nagyon barátságos verseny volt, kevés bírói beavatkozással, erre Martin Rep már az elején felhívta a figyelmet: nem kell minden apróságért bírót hívni.
Mikulás kupán találkozunk!
Üdv: Palcsi"

DRPS:
"Tényleg meg volt a Golden Dragon 10. verseny új helyen, ami nagyon kényelmesnek bizonyult. 108 versenyző elhelyezése nem kis dolog. Bár ezen a téren soha nem volt probléma Hollandiában.
Ám nagyon messze van.
Mindezt megtoldotta, hogy Rotterdamban aludtunk (nem tudom miért írtam Amszterdamot az utolsó bejelentkezéskor, mikor már jártam ott, ahol most is: Marienne-éknél, akik valóban nagyon szívélyesek a vendéglátásban) napi 200 kilométerrel.
Az új hely a Triavium:
Az eredményeket tudjátok - én az enyémmel elégedett vagyok, bizonyára más is a sajátjával. Én is ültem gyors és lassú asztalnál –sőt az én sorozatomban leggyorsabb asztalnál én írtam a pontokat (vadidegen pontozólapon) – amit még a klubban sem igen szoktam. Volt kellemes és kellemetlenkedő asztal - mint ahogy a 108 versenyzőben is volt minden fajta. Nyertem asztalkört – sajnálom, hogy pont Etivel játszottam akkor – és dobtam be gongra Bo Langnak, de Neki sem lett ettől sokkal jobb.
A 6 szélkörben elég meggyőző eredményt lehet kapni, különösen 120 perces játékokkal.
Ez egy játék – még pedig szerencsejáték – és nem unalmas.
A kuriozitást a jubileumi tournament adta – és amit én nem tudtam: Sjef Strik és Martin Rep a továbbiakban nem szervezi a Holland mah-jong szövetséget.
Mindezt a záró ceremónián „bensőséges-külsőségek” mellett nyilvánították ki, mely abban nyilvánult meg, hogy egy kisfilm kertében (youtube-on föntebb belinkelve látható is) Sjef és Martin saját éltének főszereplőjeként jelent meg. Meg a holland mah-jongénak is.
Ezen az ünnepségen meglepetésként robbant be Boda Captain – quasi ajándékot átnyújtva – egy Barry White karaokéval, amit lelkesen fogadott a közönzég és valóban nagyon jó volt. Szólt a basszus és a szerkó. Nem az előadásmód visszafogott szexuális hatása, hanem a kiváló tonalitás, és orgánum váltotta ki a hallgatókból az őszinte elismerést. Nagyon jó volt Captaint erről az oldaláról is megismerni.
A magyar csapat nagyon összetartott – mai nem rendhagyó, tudjuk, ezeken a versenyeken.
Jó újra itthon, és készülünk a Mikulás-kupára, mint látható.
Bemutatom a jubileumi oklevelet is.
Ilyet kapott mindenki - helysebben, volt akinek kisebb lett a sorszáma (meg nem így nevezték...)
"

Gratulálunk a győzteseknek, ahogy Sanyi bácsi mondta zárszóként: "Találkozunk a Mikulás Kupán!"

Imre Miklós (timiki) Tök jó

You have no rights to post comments

Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Belépés - regisztráció