2007.11.10. Nijmegen és 2007.11.25. 3. Játék Kiállítás Bécs

2007.11.10. Hollandia, Nijmegen

Összesen 108 fő, köztük 5 magyar mahjongos kezdte meg a versenyt ezen a prominens helyen, az európai mahjong bölcsőjében.

Kicsit szétszóródtunk a tabellán, de a 15. és a 28 hely kiváló teljesítmény egy ilyen nagy és erős mezőnyben. Gratulálunk!

Egyébként mi az első külföldi versenyünk minden percét élveztük!

Imre Miklós (timiki) Tök jó

 

2007.11.25. 3. Játék Kiállítás - Bécs

DRPS tudósított:

"A spielfest mah-jong képviselői a Mah Jong Club Baden tagjai.

A megjelenésük az alábbi volt – Martinnal a centrumban:

Aki nem volt még, nekik elmondom, hogy ez a játékfesztivál teljesen eklektikus résztvevőkkel, a szabadosság látszatát keltve nagyon kellemes, mert családokat lehet látni együtt játszani, a gyermekek nem válnak le a szülőkről nem alkotnak külön csoportokat, a baráti körök együtt vonulgatnak, játszanak asztalnál, padlón, linóleumon, leterített kendőn, miegymáson.
Keveredve japánok, hinduk, muzulmánok, punkok, apáca és tanár. Semmilyen játékot nem árulnak, csak kölcsönözni lehet ezeket, és így a kiválasztás előtt megismerni.

Ki kell emelni, hogy a kiállítási nagy területe mellett –Ausztriacenter három szintje! – elektronikus játékok elenyésző területen, talán az egészhez viszonyítva 10%-on találhatók.
Javarészt tehát társasjátékok vannak, de nem tematizálva, hanem a maga összevisszaságában.

Lényeg az, hogy érdemes megnézni.

A Magyar Mah-jong Szövetség harmadik alkalommal képviseltette magát a fesztiválon, de mindvégig tökéletesen rejtve maradt. (El kellene gondolkodni, hogy nem lehetne-e egy kicsit plasztikusabban megjelenni…)

Ami a konkrétumot illeti, klarianyu, Gizida, jómagan is az ott töltött időnk teljes egésze alatt játszottunk, hol a bádeni klub tagjaival – a kezdetben, amíg a center föltöltődött – hol az érdeklődőkkel.
Erről később…

Van, amit még el szeretnék mondani. (Közben Gregort hallgatom.)

Harmadik „Spielfest”-en voltunk – a témában ez volt a 23. Nem kevés!!!

Szal.:
2005-ben amikor először ott jártunk, nem csak rácsodálkoztunk, hanem – a mah-jong vonatkozásában, az ottani viszonyokhoz képest kezdetleges körülményekkel találkoztunk. Pár fóliába a falara fölragasztott ismertető, de a saját vonatkozásban bátor és nyitó lépés volt, egy nagy vacsorával a szombathelyi Gödörben – majd klarianyu automata vezetésével.
A kiállításon inkább fiatalok érdeklődtek a mah-jong iránt.

2006-ban a bádeni klub tagjai többen voltak a kiállításon, mint az idén, Dunaújvárosiak szintén hárman voltunk. Három asztalnál ment a játék.

2007. A mah-jong örömteli előretörését az mutatja, hogy eleve 5 asztallal rendezkedtek be a bádeni mah-jongosok. Mostanra már jelentős sikereket is mondhatnak magukénak, amit be is mutattak:

A falakon nagy transzparensek, projektoros történet, kínai mah-jong plakátok, Báden és a klub reklámozása, szóróanyagok…

No és 5 asztal, ami kevés is volt.

Alexander irgalmatlan türelemről tett tanúbizonyságot a mah-jong ismertetése és terjesztése területén.
Otto a háttérmunkát biztosította, Martin, mint valami örökmozgó közlekedett az asztalok és a stand között - és közben rendületlenül mosolygott.
Már területében is jelentős helyet foglalt el a mah-jong az Austria Centerben. Azt is el kell mondanom, hogy klarianyu és Gizida is jeleskedett az érdeklődők játékba történő „becsatolásával”.
Ügyesek voltak a "lányok".
"

Imre Miklós (timiki) Tök jó

 

You have no rights to post comments

Február
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Belépés - regisztráció