2006. ősz eseményei

2006.09.09. Hollandia, Ijselstein

Megérkeztünk épségben egészségben.
Nagy vállalkozás volt ez, 14 versenyző, (összesen 16 ember,) egy kisbusz, két kocsi Európán keresztül szántott, és elvitte a magyar mah-jong jó hírét és a csapatot Hollandiába.
Barátként fogadtak és üdvözöltek minket, a verseny, a velejáró természetes hadakozás ellenére is kellemes volt, és mint látjátok, nagyon jó eredményeket értünk el. Bk vezényletével jól helytálltunk.
Hollandia szép, a hollandok elbűvölőek. Barátoknál szálltunk meg, akiknek külön köszönet a törődésért.
Velem még mindig imbolyog a hosszú úttól minden ? bár már egy kicsit aludtam (Pihentem?).
Az útról annyit, hogy 16-17 óra oda, és ugyanennyi vissza. Ennyit ültünk együtt autóban.
Kitartás nagymesterei megérkeztek!
drps


hahhoo
mi még mindig nettelenül (otthon), ezért én. minden yoo volt, már a sok üléstől kockás valagam se annyira kockás, ami pedig a doppingra vonatkozó ormótlan célozgatást illeti, mindent visszautasítunk Smile . kiemelném viszont a vendéglátók - asszem, kivétel nélküli - fantasztikus hozzáállását és rendkívüli (Boda, talán te mondtad, hogy ilyen mélységben a benelux-vonalon teljességgel szokatlan) barátságosságát. uppsz, igen: a sok-sok szép eredmény - köztük Vasi példás 4. helye pláne!!! - között ne feledkezzünk meg a magyar szövetség tiszteletbeli tagjának választott Jan Ketzer 9. helyéről, a történethez tartozik, hogy emlékezetem szerint az új igazolás egészen a záró körig masszívan versenyben volt az 1. helyért folyó versenyben (12 asztalpont rémlik, de javítsatok ki). mindenkinek még 1x grat & csóközönlet, ha valami kultúra körvonalazódik a lakásban szerdára, már végre megyünk a klubba (de sajna még mindig nem biztos)...
hallocska
-öcaline-

72 holland
14 magyar
4 belga
3 francia
1 portugál
1 ír
1 német versenyző

A számbeli fölény miatt nem hírdettek csapateredményt, de én azért kiszámoltam az egyéni eredmények alapján:
1. a legjobb négy holland: 56 asztalpont és 1557 abszolút pont
2. a legjobb négy magyar: 48 asztalpont 1515 abszolút pont !!!!!!! Smile
Gratulálok az igen jól szereplőknek! Smile

Az is figyelemre méltó, hogy az első harmadban végzett 10 magyar!
Nagyon jó verseny volt.

 

2006.09.16-17. Németország, Hamburg

Üdv mindenkinek!
Felébredtem. Smile Jó újra itthon lenni,főleg nekem. Very Happy
Élménybeszámolót majd folyamatosan írjuk,ami engem illet csak a hamburgi megérkezésemet teszem fel.
Fél óra késéssel indult a vonatom,Hamburg előtt a szomszédomat megkérdeztem önnen Sie mir helfen? Térképen lemutogattam mindent,és természetesen segített. Csomagomat is vitte,sőt segített jegyet venni az automatából. Menet közben megkérdezte,hogy tudok e angolul Very Happy
Előszőr felmértem a terepet,egy vágányon több irányba is megy a Schellbahn csak a szerelvény elején kellett figyelnem a richtung Wedel -t. Felszállás, 3.megállónál Landungbrückennél leszállás. Újra kérdezés,hölgy kijött velem az aluljáróból és megmutatta,hogy merre kell mennem. Szállodába nehezen érettük meg egymást Smile Étteremből panoráma csodálatos volt,kikötőre nézett.
tatica

Igazán nagy problémáink azért nem voltak. Csak aprócskák. Az indulás napján (péntek reggel) eljutottunk rögtön Érdig. Majdnem.
ott aztán üldögéltünk vagy két órát az árokparton, de nem csüggedtünk, telefonos segítséget kértünk, majd némi vontatás, és újabb várakozások után cserelovakkal vágtunk neki a messzinek. Remek hangulatban. Télleg! Ezek után már csak annyi történt, hogy Reát, és Esztert elveszítettük Hamburgban, azután rögtön eltévedtünk, majd miután nyolcszor kipróbáltuk ugyanazt a felüljárót, apró szabálysértések árán, még mindíg jókedvűen visszataláltunk hozzájuk. Aszitték vicceltünk. Pedig nem.
A többit szóban!
Mindenki üdvözli a magyar bandát, meg a a Bandit! Sokan jönnek októbarben. vagy októbárban, vagy valami ilyesmi.
ildikó

Na akkor harmadszor is nekifutok! Smile

Hamburgban nagyon kedvesen fogadtak minket a régi ismerősök. Mindenkinek üdvözletet és meleg öleléseket küldtek. Különösen Téged kerestek Kapitány! Küldtek neked ajándékot is, szerdán visszük!
És hogy aképes útibeszámoló se maradjon el.

Mint már Kardamonn írta, kissé nehézkes volt az indulás. Bejöttek a boszorkányos megérzéseim. Sad Az autó Érd-tetőnél felmondta a szolgálatot. Majdnem hazafordultunk, de Ildi kitartása és pozitív lelkesedése tartotta bennem-bennünk a lelket. Csereautóval 5 óra késéssel elindultunk!
Éjjel kettőre értünk a szállásra, ahol Tatica kissé álmosan várt bennünket. A felhúzott ágynemű, no meg a csomagban lévő jäger megtette hatását. Jókedvűen gondoltunk az elkövetkező napra.
Reggel nagyon bőséges svédsztalos reggelinket a kikötőre néző étteremben fogyaszthattuk el.
Némi séta és taxizás után értünk a verseny színhelyére, ami egy casinó volt. Megadták a módját a hellyel és a vendéglátással, mi meg megadtuk a módját öltözetben!
Kissé megviselten értünk haza!

76 versenyző volt, 17 csapatba osztva. Nagyon jók a német játékosok. Velük most találkoztunk először, szereztek némi meglepetést nekünk! 6 kínaival erősítették magukat!

Kerüljön ide a végleges lista is:
1. Brian Krog DK 17 asztalponttal
2. Henrik Leth DK 16 asztalponttal
3. Martin Hofmann A 16 asztalponttal


Jó mulatság, leány munka volt! Smile

 

2006.10.07-08. Magyar Mahjong Bajnokság Őszi forduló

"Vasárnapis:

Menetrend
Október 7., szombat
Találkozó, eligazítás, előzetes megbeszélés, a versenylapok kiosztása: 9.00-9.45
Első forduló: 10.00-12.10
Második forduló: 13.00-15.10
Harmadik forduló: 15.30-17.40

Október 8., vasárnap
Gyülekezés, eligazítás: 8.00-8.20
Negyedik forduló: 8.30-10.40
Ötödik forduló: 11.00-13.10

Ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó, pezsgőbontás, örömkönnyek: 14.00

Klári:
Nem vesztünk el ám, csak ma és holnap dúl a Magyar Bajnokság őszi fordulója.
32 versenyző, 8 sztalnál ma három fordulót játszott.
Sajna osztrák vendégeink közül kettő erődemonstrációt tart, de reméljük holnap még sikerül befogni őket! Smile
Aki kíváncsi ránk, az az MMK aulájában nézelődhet verseny közben holnap 8:30-tól.

Tade:
Komoly lelkiismeret-furdalásom van, miután itthon felidéztem a bajnokság néhány pillanatát. Ezért, mielőtt az eredmények felkerülnek, szeretnék túlesni a dolgon.
Vasit 14 ponttal előztem meg, de ez nem történt volna így, ha Boda Bandi nem hívja fel a figyelmemet a számoláskor - köztudott, hogy hadilábon állok a pontokkal -. Összesen 18 ponttal járult hozzá az eredményemhez.
Gondolatban Bodának beígértem akkor egy brassóit. Most annyival egészíteném ki, hogy Vasi is jöhet, + az egyik pár pálcikát felajánlom neki. Smile
Abban biztos vagyok, hogy a négy forduló összeredményében ez nem fog gondot okozni, legalábbis Vasival kapcsolatban.

Vasárnapis:
Kedves tade! Miután teljesen megérdemelt a dobogós helyed (elsőként is lafffff, másodsorban én is segítettem mindenkinek és nekem is mindenki, harmadsorban pedig mivel ki tudja mikor lesz lakásom, negyedrészt meg kizártnak tartom, hogy valaha is pálcikával ennék kínait), ezért természetesen nem fogadhatom el a felajánlást. Nagyon jól éreztem magam és ennyi pont a legtöbb, ami elvárható - szerintem!

Még egy dolog, amivel szegény bátyámat sikerült felébreszteni és amire a mostani hétvégén jöttem rá. A szerencse szerepéről van szó, hogy mennyire számít a tudás és mennyi a szerencse. Általános a vélemény, hogy itt a tudás aztán mindennél többet ér. Talán igaz ez is, de én inkább azt gondolom, hogy a saját tudásunk addig terjed, amíg eljutunk az egyre várás állapotáig. Hogy onnan mi történik, az szerény tapasztalataim szerint, legkevésbé sem rajtunk múlik, viszont múlik azon, hogy a többi játékostársnak mekkora szerencse jutott a tudása mellé.

Ennek az elméletnek kétségkívül erőssége, hogy elviselhetőbbé teszi a vereséget. Ugyanakkor nyilvánvalóan megbukik az elmélet, ha Eszterre gondolunk... Smile Smile És nálam Eszter elvitte a fair play díjat is, mert nagyon jót játszottunk, mindegyikünknek fontos volt a pont, mindketten azt hittük, a játék vége abszolút döntetlen és akkor Eszter észrevette, hogy a zárópárra várást nem számoltam el. Végül kiderült, hogy ezen nem múlt semmi, de ettől még szebb a történet és még szebb a győzelem! Gratula!!!

És köszi, lakosangi, az önmegtartóztatást és a szendvicset, meg minden mást!!! Smile

És helló, Vidéki! Rég jártál erre!

DRPS:
A magyar bajnokság fényét emelte, hogy Osztrák mah-jong barátaink részt vettek a magyar Mah-jong bajnokság őszi fordulóján. Hogy mekkora elánnal, azt az alábbi eredménytáblázat mutatja:

Amint látható meglehetősen befurakodtak a magyar mezőnybe, a legrosszabb helyezésük is a 19. volt, sőt, az első helyet is megszerezték Alexander Doppelhofer személyében.

Az ilyen versenyeken a körgyőzteseket is jegyzik. Ez alatt azt értjük, hogy az adott körben ki éri el a legtöbb abszolút pontot."

 

2006.10.29. Mahjong Time - Online VB

"Boda:
Klari, a magam részéről köszönöm szépen a mindent úgy alleszcuzammen... A szurkolóknak is köszönjük a biztatást - Abi sorsolása finoman szólva sem sikeredett valami szerencsésre, ha jól emlékszem, az első három körben épp három feketeövest húzott be, ennek dacára 1-1-4, összesen hat ponttal várja a mait. Én két győzelemmel indultam, két elég kemény asztalnál, és feltehetően a szemem előtt lebegő ezerdolláros bankjegy miatt buktam el a harmadik, könnyebbnek ígérkező menetet, de nagyon csúful... Ma még esély nyílik a javításra, reménykedünk... Üdv

Sanyi bácsi,
Ezekben az órákban is tart a mahjongtime-on az első online VB, na ott vannak ők jelentős erőkkel!

Vége az 5. körnek.
Abi nyert és 14 asztalponttal,330 összponttal a 6.

Abi most fordította meg a körállást!
234 pontot írt saját behúzású 3 kissárkánnyal!
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!


És most járt le az idő! Megnyerte az asztalt!
Bk 1 pontot hozott!

És tadam!!!!!!!!!


A 18 pontosok között a legtöbb (564) pontot szerezte, tehát HARMADIK HELYEN áll!

GRATULÁLOK! Irány a döntő!

Azt nem tudom, hogy a döntő az csak jutalom játék volt, vagy azt hozzáadják az eredményhez, vagy az a végeredmény, ami ott született, de a főoldalon ez áll:

COMJ Final Table

Payer Name Table Points Game Points
nobody 20 586
JulJul 19 483
Abigél 18 564
wah 18 502


A döntőt pedig wah nyerte, 2. lett JulJul 1 ponttal előzve meg Abigélt. Martin lett a 4.

Szép volt! Gratulálok!

Hát végignéztem, ért egy vb-döntőt, iszonyú izgalmas volt... Az erőviszonyok érzékeltetésére a 189. (Abi) játszott az 5., a 8., és a 10. ellen... Khm... Az utolsó pillanatig megvolt az esély, de hát hagyni kell valamit a következőre is. Köszönöm, ha senki nem kérdezi meg, nekem hogy ment... Ösültem, hogy az utolsóban legalább tudtam adni egy kis támasztékot - amilyen rossznak ígérkezett az összesorsolás előzetesen, olyan jó lett végül, köszönhetően a 128. helyemnek az 52-ből... No. Legközelebb majd megnyeri. A nevét megjegyezték, az fix... Üdv.

Sziasztok!

Köszönöm szépen az izgulást és gratulációkat... Smile Annyira belemelegedtem a versenybe, hogy egy rövid szempillantásig el is felejtkeztem a fórumról... Smile Bocsika ezért a pöttynyi figyelmetlenségért, de tudjátok be az izgalomnak... Smile
Iszonyúan izgalmas két este volt, a tegnapi pedig szavakkal nem is igazán kifejezhető, különös tekintettel arra a körre, amelyikben Andrissal sorsoltak minket össze. Roppant szar köveket kaptam az uccsó játéknál leosztásban, egyetlen vörös sárkánnyal, de éreztem az égi vezetést, hogy meg kell tartanom, aztán kaptam 1 db zöld sárkányt és 2db írás 4-est. Tudtam, hogy fel kell vennem pongra, mert akkor jön a fehér is hozzám.. Ha jól emlékszem volt egy kör 2,3,4 csaóm is. Egyszerűen éreztem, hogy nem aprózhatom el, és minden úgy történt, ahogy az intuícióm súgta, behúztam egymás után őket. Remek volt! Nagyon boldog voltam! Nem is reméltem, hogy döntős lehetek. Smile

No, és a döntő is megér néhány szót, mert az első körben a 6. kő után 1-re vártam a vegyes soromhoz, aztán a többiben is valami hasonló. Szerintem ledobtam magamról az elmúlt éjjel két kilót... Smile

Kapitánynak külön köszönet!!!

Puszi mindenkinek!!!

Üdv. Abi"

 

2006.11.11. Hollandia, Nijmegen, Golden Dragon 2006.

"Üdv... izé... milyen új ez a fórum... Szóval nincs mit szépíteni, megkaptam, ami járt... mellesleg azért a 111-et így is le lehet ám írni: III, na mindegy, ez volt, nem kívánom senkinek, túléltük, tekintve hogy amúgy szuper volt minden... Csak a pontosság kedvéért: egy osztrák induló azért volt, épp mi vittük Bécsből, Ernest Glaser. A többiek pedig az éves közgyűlésen okoskodtak... Norbinak tényleg nagyon kijött a lépés, még arra is volt esélye, hogy előrébb végezzen - annyi érdemem legalább van, hogy én szóltam neki, hogy jöjjön, ha tud és akar, mire ő azt kérdezte, szerintem van-e olyan szintű a tudása, hogy elindulhasson... Én erre azt találtam mondani, hogy a MJTime-on látottak alapján yes, de amúgy is el kell kezdeni valahol... Hát elkezdte... Minden másról majd személyesen, de csak tapintatosan, mindenkit kérek...
boda

Itt Norbi!
Először is köszönetet szeretnék mondani a kapitánynak aki kivitt és épségben haza is hozott minket, továbbá az útitársaknak, hogy elviseltek.
A szombat tényleg nagyon jól sikerült, 14 asztalpont és csak kevesebb abszolút ponttal lettem 3.
A vasárnapra sem lehetett az elején panasz, de aztán az legutolsó menetben 2 svéddel játszottunk Öca-val. Horror volt. Abszolúte bénák voltak (már elnézést, tényleg nem nagyképűségből mondom, Öca is meg fog tudni majd erősíteni ha hazaér), de akkor ott, minden bejött nekik. 3+2 behúzás.
Amikor mi Öca-val eljutottunk a mj közelébe akkor mindig kiderült a játszma végére, hogy egymás köveire vártunk.
Ezen a meccsen ment el az öv, kevesebb abszolút pont miatt Anton nyerte azt, én "csak" második lettem az összetettben.
Mindent egybevetve, nagyon jól éreztem magam, sok kedves embert ismertem meg a hollandok (franciák, ...) személyében is. Jó pár arcot real life is megismertem a mjtime-ról.
A csapat témához visszatérve engem kitagadtak (előbb és majdnem végleg utóbb is ), így az Autumn nevű csapatban voltam Credmo-val (ő lett a 2.), Ernest-tel és egy másik hollanddal. Sajnos ők 2-en csak 3 pontot csináltak, így a csapat a 10. lett.

Haliho!

Itt zsazs, oca es angi IJsselsteinbol...

A verseny valoban szuper volt, ami a hangulatot illeti. Isszonyatosan sokat rohogtunk, nagyon jol ereztuk magunkat.

Bar szemelyesen mar gratulaltunk, de meg egyszer gratula mindenkinek, kulonosen Norbinak, aki ugyan meg nem szovetsegi tag, amde a pesti Zold Klub tagja... Nagyon buszkek vagyunk ra, bar lehet abban valami, hogy tudasanak nagy reszet a mahjongtime-on szerezte.

Ma meglatogattuk Hagat es Delftet, Hollandia legosibb varosat. Megismerkedtuk a kiralynovel es a rola szolo osszes pletykaval. Szallasadoink hihhetetlenul kedvesek.

Epp Evelyneknel jatszunk. Mennem kell, en vagyok soron.

Tsok mindenkinek.
Holnap del korul erunk haza.

zs, a, zs"

Gratulálunk!

Imre Miklós (timiki) Tök jó

You have no rights to post comments

Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Belépés - regisztráció