2005. őszi események

2005.09.16. Bejegyzés

Hivatalosan is megszületett a magyarországi mahjong!

"Fejér Megyei Bíróság
Pk. ....... szám

Végzés

A megyei bíróság elrendeli az alábbi társadalmi szervezet nyilvántartásba vételét .... sorszám alatt.

1./ Neve: Magyar Mah-Jong Szövetség Egyesület
Rövid név: Mah-Jong Szövetség

2./ Székhelye: 2400 Dunaújváros, Dunasor

3./ A képviselők neve és címe: BA elnök 2400 Dújv., Dunasor

4./ Célja: A kínai eredetű mah-jong játék megismerése, népszerűsítése, versenyek szervezése, megrendezése, a kulturális élet támogatása.

5./ Alapszabály kelte: 2005. augusztus 31.

6./ Cél szerinti besorolása: szabadidős tevékenység

Amennyiben a szervezet nyilvántartott adataiban változás következik be, azta változástól számított 60 napon belül a bíróságnak be kell jelenteni.

E végzés ellen a kézbesítésétől számított 15 nap alatt ennél a bíróságnál három példányban beadandó fellebbezésnek van helye a Fővárosi Ítélőtáblához.

Indokolás:

A bíróság az egyesület nyilvántartásba vételét az 1989. évi II. tv. 15. paragrafusa alapján rendelte el.

Székesfehérvár, 2005. szeptember 16.

Dr. Stettler Noémi s.k.
bírósági titkár"

 

Nincs mit hozzá fűzni! KÖSZÖNJÜK!!!

 

2005.09.17. Ausztria, Graz

"Szombat 4.50, IBUSZ-parkoló. Aki tud csinálni ezt-azt, az csináljon (szendvics, pogácsa, fasírt, prézlis, stb.), aki szeretne inni labancsört vagy labanckólát a kocsmában, az váltson ottani pénzt néminemű részben. Ha lehet, az útlevél ne Körmendnél jusson eszetekbe - és mindenki olyan helyre rakja, hogy az IBUSZ-nál ellenőrizni lehessen - az érvényességét is. Asszem ennyi. bodacap"

"Szerencsésen hazaérkeztünk hajnali 2 órára,nagyon jól éreztük magunkat. Egy kínai étteremben játszottunk(nagyon kellemes,tiszta Smile na és a zene!nem dübörgős) az osztrák mahjongosokkal,mint kiderült a helyszínen ők már 16 éve játszanak.Nagyon aranyos emberek,szintén vannak gyerekek,mint nálunk.Grazba úgy 60-an játszanak.Mikor odaértünk 3 asztalnál játszottak,bemutatkozás beszélgetés után kialakult a vegyes csapat, leültünk aztán nyomtuk 20h-ig,igaz addigra már csak mi magyarok játszottunk,egy hölgy maradt a mi asztalunknál.Fáradtak voltak,mert Martin előző nap tanította őket az új szabály szerinti játékra,és sokáig fent voltak.
Mi asztalunk:Boda,Abigél,jómagam,és egy osztrák férfi volt.4 teljes szélkörben talán 1 mahjongot mondatam Smile így második lettem.
Délutánonként folyamatosan csipegettünk mindenfélét,kínai kaja,csoki,napraforgómag,sós süti,cukorka, meg is lett az eredménye,visszafelé olyan rosszul voltam,megfájdult a gyomrom,hányingerem volt,alig éltem Smile mostmár jól vagyok Smile és készülök a szerdai napra Very Happy
Összegzésként,nagyon jól éreztem magam,kellemes társaság gyűlt össze,játék nem ment Smile
tatica"

 

"Valamikor (2005-09-18 19:29), Vasárnapis irta:
Azért az is lejött, hogy a labancok hozzánk képest gyenge hobbimahjongosok - és most természetesen nem az új szabályok ismeretére célzok. Pl. panaszkodtak, hogy tegnap nagyon sokáig folyt az okítás, ami majdnem éjfelet jelentett, namost... A másik, hogy azért a Martin erősen irigykedett, hogy ilyen erős gárdánk van, ahol lehet szórakozva edzeni. A legfontosabb tanulságot (mahjong és emberség témában) meghagyom az elnökségnek! Smile"

"Szerintem Martin se gondolta,hogy április óta játszó csapatunk ilyen jó lehet
haho all!
a csúcsrajáratás véget ért, de csak annyi szerencséje van a tisztelt érdeklődőknek, hogy eszelős sebességgel dolgoztam.
üdv & béke minden itthon maradottnak.
a Graz-turné legfőbb tanulsága számomra az volt, hogy a mah-jong milyen remek szűrő - amit egyébként, és ez most tényleg nem púder, itthon is tapasztaltam már, kedves barátok. arról szól amese, hogy idióta mah-jong játékos nincsen (mondjuk talán csekélytelenségemet leszámítva, amikor szét akar vetni az ideg). mert én pl. már a történelmi előképek nyomán nem viseltettem jelentős barátsággal Labancia lakói iránt - és voltak egészen elképesztő tapasztalataim, amelyek az említett előképet erősítették -, ám most olyan kellemeset csalódtam, hogy ihaj & tyuhaj (továbbá csínom és palkó, hogy némi kurucos hagyományt is fölpislogtassak). más: a helyszín egészen egyszerűen elvarázsolt, ezt majd Boda elnök is kifejti, tudom, most csak szólok: amit az Új Csillag (hmm...van valami ösztönös vonzódásunk a csillagokhoz, megyek is mindjárt, tolok egy Heinekent), szóval a csillagos nevű kínai egység és működtetői minőségben, szeretetben, kajában, mosolyban, figyelmességben és úgy egyáltalán, mindenben produkáltak, az számomra nemcsak csillagos ötös volt, de példa-, mi több, modellértékű is. én személy szerint nagyon szeretek a 3királyba járni - és jó, hogy van egy olyan pacák, mint Szloboda Zoli -, mert ott is ügyelve és figyelve van ránk, tulképp nem is a 3királlyal vetném összes a tegnapi egésznapos sokkot, hanem a vendéglátóipar honi sztenderdjével. a differencia ég és föld - nem árulom el, ki kerül(t) padlóra...
aztán: lett nekünk egy szerencsebambuszunk is - jó, konkretice Boda kapitány kapta, de biztos megmutatja, ha szépen kéritek -, meg lett bor is az ajándékba vittek ellenébe (arra, mondjuk, kíváncsi vagyok, tényleg).
a játékról magamra nézvést túl sok jót nem tudok nyilatkozni, asztalunk Jurtapala (HUN), Ernest és Alex (A), valamint szerénytelenségem (hol hun, hol nem hun) szerveződött, és bár Vasi szerint hobbisták a kintiek, volt egy magyar játékos, akit tönkrevert egy sörivó sógor - igaz, Jurtapala szépségdíjas játékaira, ha lehet, még dühödtebben reagáltam, amiért ezúton, utólag is szíves elnézést kérek.
Rödiven ennyi, a mai szeánsz jó idő esetén sikerülhetett volna sokkal szebben-jobban is, bár a múzeumi okítás terén Kláryhoz csatlakoznék - bejött. Egyrészt lett/lesz egy balatonalmádi(i?) gócpont a magyar mah-jong fertőzés testén (és, örömhír, szerveződik a pilisi rügy, ugye, Gyurkity???), másrészt sok diák is bekapcsolódott. Reményteli, hogy ifj. Nyulasi Zsolt is érdeklődést mutatott a játék iránt (otthon nem, dehogy, semmi, de bezzeg a múzeumban, Bognár Gergő értő közvetítésével, ott naná, hogy persze), és csinált egy szél- és sárkány ponggal kombinált körjátékot úgy, hogy a zárókövét ő maga húzta be. mindezt lényegében atyai segítség nélkül, csak a végén szóltam neki, hogy ne tegye le a behúzott K9-et, amit (saját állítása szerint) K6-nak nézett. megérdemelt kaiserlich und königlich saller leosztva, boldog und büszke mosoly szintén, legyen itt a vége
csákány
-öcaline-"


"hmmm. mégse vége, szori, hogy bocsánat, de ide kell még egy apró pontosítás: Tatica, szerintem nem az a valami, hogy április óta itt tart a brigád - mínusz én, persze -, hanem az, hogy az új szabály szerinti játékmód bevezetése, vagyis a holland turné, vagyis július vége óta meddig jutottunk/jutottatok. nem vettem le egészen pontosan Martin szavait, de szerintem ez is bejátszott abba, hogy tényleg, nyomatékosan, érzékelhetően, mi több, jól láthatóan irigykedett.
na mentem, mert koppan az agyvelőm a klavin.
csákány-öcaline-"

 

 

2005.10.15-16. I. Magyar Mahjong Verseny!

Na, akkor íme az első házibajnokság tudnivalói:

A házibajnokság kiírója, rendezője és mindene a Magyar Mah-Jong Szövetség.

Helyszíne: Kortárs Művészeti Intézet, Dunaújváros, Vasmű út 12.

Időpontja: 2005. október 15-16.

A lebonyolítás rendje: A házibajnokság a Hivatalos Nemzetközi Szabály (OIR) alapján zajlik. Külön versenybírók nem lesznek, a pontokat a versenyzők maguk számolják ki, vitás, különösen indokolt esetben segítség kérhető az elnökség jelen lévő tagjaitól. A dobott köveket nem mondjuk be, csak a felvételt kell jól érthetően jelezni. Nyomtatott segédanyagok szabadon használhatók, mobiltelefon, laptop, egyéb elektronikus kütyü kizárt. A bajnokság öt fordulóból áll, szombaton három, vasárnap két fordulót rendezünk. Egy forduló egy teljes szélkörből áll, illetőleg maximum 180 percig tart, ennek leteltét gongszó jelzi. Az asztalnál legtöbb pontot szerző játékos 4, a második 2, a harmadik 1 pontot kap, az utolsó nem kap pontot. Ezek az asztalpontok adják a bajnokság végeredményét. Holtverseny esetén a szintén rögzített játékpontok döntenek. Az induló versenyzők előzetes sorsolás alapján kerülnek az asztalokhoz, versenylapjukon előre meghatározott rend szerint ülnek, illetve cserélnek fordulónként asztalt. A fordulókon belüli helycserék a szokásos rend szerint történnek.

Menetrend: Október 15., szombat.
Találkozó, eligazítás, előzetes megbeszélés, a versenylapok kiosztása: 8.00-8.45-ig.

Első forduló: 9.00-12.00
Ebédszünet, sajtótájékoztató: 12.00-12.45
Második forduló: 13.00-16.00
Harmadik forduló: 17.00-20.00
Október 16., vasárnap:
Gyülekezés, eligazítás: 8.00-8.45
Negyedik forduló: 9.00-12.00
Ötödik forduló: 13.00-16.00
Ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó, pezsgőbontás, örömkönnyek: 17.00
Nevezési díj: 1000 HUF (külföldi versenyzőknek 5 EUR) - előre vagy a helyszínen fizetendő.

Nevezési határidő: 2005. október 10. Nevezni lehet személyesen a dunaújvárosi klub foglalkozásain (szerdánként 20 órától, 3 Király söröző emeleti különterem), e-mailben (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) telefonos elérhetőség megadásával.
Díjak: a házibajnokság első három helyezettje a szövetség által felajánlott értékes és szép tárgyjutalmakban részesül.

Általános rendelkezések:
Minden versenyző pontosan tartsa be - mindenki más jó szórakozása érdekében - a versenykiírásban meghatározott időpontokat. Aki késik, joggal vívja ki társai megvetését.
Az asztaloknál enni és dohányozni tilos, inni szabad.
Természetesen minden versenyző hozhat magával vendéget/szurkolót, de kérjük, hogy mindenki - a versenyző maga is - tartsa be az ilyen helyen szokásos rendet.
Tartózkodjunk a heves érzelemnyilvánításoktól, hagyjuk otthon a hétköznapi dolgokat-gondokat és ezek vidám vagy szomorkás megbeszélését játék közben. A mobiltelefonokat a fordulók elején mindenki szíveskedjen kikapcsolni, ez kedves vendégeinkre is vonatkozik. Koncentráljunk ötször három órában a kövekre.

Bárkinek bármilyen óhaja, sóhaja, panasza, javaslata van a versennyel, a lebonyolítással, bármi egyébbel kapcsolatban, írja meg itt, vagy a fent már jelzett címen. Mindenkinek sikeres játékot kívánunk, reméljük, mi győzünk. Hajrá egyedül: Bk és öca

És végül mindenkinek, akival ma játszottam, köszönömj a játékot. Drps brillírozott, caci, ahogy szokott, néha-néha megcseszegetett, klari oltári fáradtan is a nagyok tartásával küzdött, rea leiskolázta asztalunkat, ezt még emésztem Smile
Aztán jött az utolsó kör. tatica vérkomolyan nyomta, ment is neki, Évi szegény csendesen egészítette ki csapatunkat, sajnáltam a sok mínusza miatt (én is megismertem ezt az érzést) és legutoljára hagytam Abit... háááát, Abigél, nem is tudom, mit mondjak?! Ha felhúzom a mérföldlépő csizmát, és egészen az Északi sarkig gyalogolok, akkor megbocsátod nekem azt az írás hetest, meg a többit, amiről csak annyit voltál hajlandó mondani: volt ott más is, ami miatt engem ostorozol... Very Happy
Na, holnapra mindenkinek sok sikert és szerencsét kívánok. Reggel menek, ahogy kölll.. detox

Mint bolygó hollandi Very Happy én is nagyon sajnálom magam, köszönöm Klári,hogy rám is gondoltál. Valóban vannak meglepő eredmények - István, aki állítólag Very Happy nem is szokott játszani, Vivien, aki mindig játszik és mindig jól Very Happy

Viszont azt is el tudom képzelni, hogy nálam jobban senki nem izgul a holnapi eredmény miatt. Nagyon bízom benne, hogy drps nem azon a -30 ponton fog lecsúszni valamelyik helyezésről, amit én szereztem neki. Képtelen vagyok felidézni, mi történt, de itt a nagy nyilvánosság előtt is bocsánatot kérek tőle. Azt nem mondom, hogy a tudatlanságom miatt, hiszen közvetlen előtte a közvetlen mellette ülő Zancs ugyanazt kérdezte - csak írás kombinációval - és akkor simán nemet mondtam. Úgy érzem, a bambusz 1-es pong zavart be, de, hogy mi módon, azt nem tudom megmagyarázni.Szóval, izgulok, de nagyon, hiszen drps az elsők között dübörög.

OK.detox, örülök, hogy valaki legalább hasznomat vette  TADE

Hát vége! Sajnos. Csodás két nap volt. 20 ember játszott 15 órán keresztül egy játékot, amiről legtöbb 7 hónapja semmit sem tudott. 20 olyan ember, akik - kevés kivétellel - nem is ismerték egymást és most együtt örültek, vagy bosszankodtak.
Köszönöm - azt hiszem mindenki nevében - az elnökségnek a szervezést. Köszönöm tadenak és Kompetensnek a szurkolást, a bíztató pillantásokat.
Köszönöm az életmentő pizzát!!!!
Köszönöm a játszótársaknak, hogy elviselték az izgalom kiváltotta idegesebb mondatokat, a feszültség okozta. Egyáltalán, köszönöm a játékot. Smile Jó volt veletek. Smile Nagyon sokat tanultam.

Az eredményekről majd az illetékesek. Klári

Vége! Se kép se hang! Végszóra kinyúltam . Very Happy Csapat hivatalosan is összemérte erejét Very Happy ,ami nem edző meccs volt,tétre ment.A tegnapi jó helyezésemről lecsúsztam X-helyre,nem is csoda,ma nem ment olyan jól mint tegnap. Sad Utolsó menetben,taticabodaj,Ildikó,dobozos tej ,Miklós,felállításban a végén 3-an vártunk(kivéve Miklós) a kör 9-re,mindegyikünk kezében az az egy kő volt, ,de sajnos Miklós mondhatott mahjongot.Mivel előtte mondott egy egyszerű színjátékot, nem jól számoltam,mondván nincs meg a 8 pont,így kiharcolta,hogy írjam csak be a mahjongját.Igaz ilyenkor nem tudom mi a teendő,így beírtam. Mexivinek a pogácsáért,Rybint anyukájának az almás sütijéért külön köszönet,finom volt.
klárianyunak igaza van,számomra is teljesen ismeretlen emberek voltatok,mégcsak nem is emlékszem,hogy valamelyikőtöket láttam a városban,örülök,hogy köztetek lehetek Very Happy
Hajrá mahjongosok!!!Már csak egy közös induló kellene Laughing
tatica

Köszi mindenkinek! irgalmatlan jó volt! És gratula! Köszi a szervezést és a cateringet! Hogy ilyen jó pizzákat csak a diablo-ban lehet enni, az biztos! Laughing (Pisti, a heti egy óriás pizza konkrét ideje és helye ügyében még kereslek! Laughing )

Viszont jövőre mindenkinek kötelezőnek lesz ott lenni a bajnokságot követő hokimeccsen! Very Happy Rég röhögtem ennyit! Bandi, egy év múlva a hivatalos díjátadót is a harmad szünetében, a jégen rendezzük, arról nem beszélve, hogy már festik a speciális mahjong-kört a jégen! Laughing

Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!!!! Vasárnapis

A részletes értékelésre ma éjszaka készülök, egy hosszabb menet lesz, de már gyűlnek a fejemben a gondolatok. Még egyszer gratulálok mindenkinek, akinek pedig meg kell köszönnöm, most mindazoknak köszönöm a segítséget, nem csak mint szponzoroknak és segítőknek, hanem mint barátoknak is: így elsősorban is a KMI teljes gárdájának, akik a pompás helyet adták, és kiemelten Boyának, azaz Farkas Ibolyának, aki mindent és még egy picit megtett értünk (beleértve a legfőbb rosszat, a koránkelést hétvégén), az Art Cafénak és Bakonyi Ferinek, aki a pezsgőt és némi egyéb italokat adta nagylelkűen, a Topo Pizzériának és Horváth Gazsi barátomnak, aki egy kiváló válogatással mutatta meg, hogy muzsikál az új kemencéjük, a Diablo Pizzériának, aki - Zancs és tulajtársai közbenjárására - néhány pompás B52-essel szőnyegbombázott meg minket, Balogh Tominak, aki fogadóbizottságost játszott, még ha nem is igazán volt kinek (fogtok ti még könyörögni egy interjúért, kollégák...), szóval thanx thanx és thanx, és remélem, nem hagytam ki senkit... A hétvégi eredmény egyébként - bár ott hebegtem valami nem igazán bölcset fáradtságomból fakadóan - pontosan azt tükrözte, ki milyen passzban volt itt és most - a nagy dolog az volt, hogy az előzetes méricskélések dacára nem lehetett biztosra menni, senki esetében... És ez nagyon jót jelent. Sokan sokféleképpen remekeltetek, és remélem, aki esetleg ezúttal hátrébb végzett, az is pontosan tudja, hogy történhetett volna másképp is: bejöhetett volna neki is az egyrevárás és a többi... De ez egy ilyen játék: mindenki nem nyerhet. Most így alakult, legközelebb máshogy fog, ha ugyanebben a tempóban, ilyen sok "munkával" (kinek munka ez?) haladunk tovább. És: senkitől nincs félnivalónk mostantól, ilyen játékerejű csapat bárkivel felveheti a versenyt, komoly eséllyel és szégyenkeznivaló nélkül. Na. Nem folytatom, majd éjjel minden részletesen. Addig is üdv. Ja, és van egy szép és egy nagyon-nagyon komoly és szuper meglepetésünk szerdára, készüljetek. Mert mi akkor is dolgozunk, amikor nem is akarunk... Üdv: Bk

Uhh, nem is tudom, megszólalhatok-e itt, illetve most még magam előtt is kérdés, mit is mondhatnék...először is köszönet mindenkinek mindenért, aki eljött és vállalta a megméretést, szerintem is nagyon jó és nagyon tanulságos volt. Én is elrebegnék egy hálát a közreműködőknek, segítőknek, támogatóknak - akik nélkül ez a verseny nem lett volna az, ami lett, se olyan, amilyen lett. Köszönöm továbbá a mah-jong szellemének, hogy segített - mert szép, szép ez az eredmény (hadd ne fényezzem magam, meg hadd ne mondjam el, mennyire örülök, sőt, mennyire boldogít a győzelem tudata), de egy icipicivel mögé nézve tisztán látszik, hogy könnyen alakulhatott volan máshogy is. Szent meggyőződésem például, hogy ha az első játék utolsó partijában Abigél nem dob be Boda jr.-nak - ami az asztalgyőzelmébe került, akkor teljesen másképp alakul az egész eredmény. És biztosan száz és száz hasonló példát lehetne említeni, kinek kinek a saját tárházban is biztosan akad bőséggel. Talán nem láttátok rajtam (muhhahhha), hogy mennyire doppingolt az első két játék sikere (az elsőben ugye Abigéllel, a másodikban drps-sel és Vasival kellett legnagyobb csatát vívni) - és szerintem végül ez az endorfin-sokk vezetett-irányított a harmadikban, aho, már tényleg minden bejött. Azt meg végképp csak halkan jegyzem meg, hogy a második játéknap két körében kétszer is második lettem (ezúton is gratula Zancs professzornak és detox úrhölgynek a remeklésért!!!!!), és végül a körbeverések miatt landoltam ott, ahol landoltam (és amit én biztos nem írok le, mert tudom, hogy megöltök, ha mégis). És még: köszönöm szépen a gratulációkat, a koccintásokat, kézfogásokat, Vasárnapis akcióját a jégcsarnokban külön is, meg este a kocsiból, na ott tényleg majdnem nyomtam egy hasast!
Na, hogy leszálljak végre az érzelmek szivárványáról - azért csak eszembe jut Spigott szakíró, csak nem tudom idézni, mit mondott, hogyan kellett volna reagálni az eredményhirdetéskor (meg ha eszembe jutna, akkor se írnám le, annyira szemét...) -, jöjjön végül egy kis tényanyag: Dokinak hála elkészült a site-on a galéria --> http://www.mahjong.hu/index.php?c=galeria

szerdán ugye beengedtek?
csákány
-öcaline-

Akkor sziasztok, dőljetek hátra és vegyetek egy mély levegőt, továbbá elő egy italt ? még csak nem is ígérem, hogy rövid leszek, ellenkezőleg: nagyon hosszú.

Drága jó Minarik Ede óta tudjuk: kell egy csapat. Büszkén jelentem, ha valaki még nem tudná: nekünk van. És ? mint erre már az előttem szólók is rávilágítottak nagy megelégedésemre ? ez az egyik legfontosabb dolog, pláne manapság. De félre pátosz: végtére is egy eseményre szeretnék fokuszálni, ami, meglehet, egy kívülállónak nem is olyan nagy dolog ? mi, akik végigcsináltuk, szerintem máshogy gondoljuk: a Magyar Mah-jong Szövetség első ? de biztos hogy nem utolsó ? házibajnokságáról.

Már megtettem, de még egyszer: köszönet. Barátaink felé már megtettük, én most nektek is szeretném megköszönni. Hogy mit? A pontosságot: hogy minden kört és minden egyebet időben tudtunk kezdeni és befejezni. A ? ha úgy tetszik ? fegyelmet és önfegyelmet: hogy koncentráltan és minden tekintetben úgy folyhatott a játék, hogy aki komolyan akarta venni a játékot, az nyugodtan megtehette, hogy nem vágtuk oda túl gyakran a szetteket és nem tomboltunk ? legalábbis kifelé? Az örömöt: ami két napon, ötször három órában sugárzott a teremben ? a játék irányában, és végül, az eredményhirdetésen a győztesek felé is. A toleranciát és a békességet: hogy két nap összezártságban sem kellett senkinek felemelnie a hangját. A tapsokat a menetek végén: ami azt mutatta, hogy jól érezzük magunkat. A kitartást, a közös akarást azok részéről, akik játszottak, és az érdeklődést, támogató jelenlétet azok részéről, akik most nem tudtak velünk tartani.

Fontos: higgyétek el, hogy mindenki nyert. Az is, aki nem kapott maszkot, legyezőt, bambuszt. Nyertünk: több tonna tapasztalatot. Mindenfajta téren. Volt, aki egy menet előtt odajött hozzám, és elmondta, nem fognak tudni játszani, mert nincs köztük, aki tudna számolni. Természetesen tudtak: játszani és számolni is. Voltak persze hibák a számolásban: ez benne van a pakliban, az is lehet, hogy valaki ezek miatt ért el eggyel rosszabb helyezést a végén. Ez van. Gól az, amit a bíró megad ? visszamenőlegesen nem tudunk és nem is akartunk módosítani. A leglényegesebb tanulság: mindenkinek tökéletesen meg kell tanulnia a számolást és az elszámolást, hogy senki ne szoruljon más segítségére. Itt, egymás között persze mindenki mindenkinek segít: de ? hogy csak a saját példámat mondjam ? Kínában például aligha számíthatok arra, hogy valamelyik játszótársam majd megmondja, hol felejtettem el elszámolni még hat pontot. És higgyétek el azt is: nekünk ? természetesen aki akarja, nyilván olvastátok detox teljesen jogos és szimpatikus véleményét például ? rövidesen nyugodtan lehetnek komoly céljaink ebben a játékban-sportban: minden nyitva áll előttünk. Szóval az is nyert, aki most nem végzett az élmezőnyben: például megbizonyosodhatott róla, milyen sokat bír ? mert ez a terhelés bizony nem volt hétköznapi, még a profik mezőnyében is extrémnek számít. Mindenki, még az ifjabbak és örökifjabbak is bírták a gyűrődést, még ha el is fáradtunk rendesen, mindannyian. És tényleg azt gondolom (miközben legfőbb harcostársamnak a vicceken túl nagyon-nagyon komolyan gratulálok, és minden látszat ellenére legalább annyira örülök az eredményének, mintha az enyém lenne ? ehhez azért elég régen a legjobb barátom), mindegy is a helyezési szám: mert nem többet mutat, mint azt, hogy ezen a hétvégén kinek hogy jött ki a lépés. Nem többet ? de nem is kevesebbet. Figyelem: egyszerűen nem volt eleve lejátszott, fixre vehető menet, játék, és ez nagyon jót jelez. Azt, hogy bárki bármikor bármire képes ? de erről majd picit később, amikor személyekre bontva is szeretnék pár mondatot mondani. Szóval: aki most ? a saját elvárásaihoz képest ? netán hátrébb végzett, az ne szomorkodjon egy percet se: éljen inkább annak a szándéknak, hogy a következőn visszavág, és tegyen meg mindent, ami jólesik neki ezért a célért. Vagy játsszon csak lazán és örömből, és élvezze a verseny levegőjét ? az is épp olyan jó lehet: nincsenek kötelező és egyedül üdvözítő megoldások és képletek.

Nagyon jól játszottatok, komolyan mondom, le a kalappal. Nézzük egy picit személyre szabottan, csak pár szóban. Öca ? erre nincs is mit mondanom, tizenöt éve játszom vele, ő vagy Lakos Angi bármire képes: nagy volt. Klári: ebben a második helyben sincsen semmi meglepő: összpontosítás, szorgalom, elszántság felső fokon ? mondhatnám tanáros játék, ez az eredménye, nem is igen lehet más. István: nagyszerű volt, sajnos személyesen is tapasztalhattam, bárhogy kapaszkodtam is, kevés volt? Vasi: a szokott mesteri jó játék csak apróbb megingásokkal ? detox-szal és Ildikóval egyetemben volt egy olyan menetünk, ami akcióvideón is világsiker lehetett volna? Caci ? nemcsak ahhoz képest pompás a hatodik hely, hogy lazán és félvállról, úgy abszolúte is igen-igen szép. drps: nem titkolom, hogy Sanyi a számomra egyik legszimpatikusabb játékot játssza hosszú ideje ? nagylelkű, nyugodt, és felhőtlen önzetlenséggel örül mindenki sikerének ? most a sajátjának is örülhet. Hosszú hónapok óta nagyon szép ívben javul, fejlődik és gyorsul a játéka ? itt az eredménye, hajrá. Rea ? az az első nap sok mindent megmutatott, és bevallom, elgondolkodtató lett volna számunkra, ha úgy is marad ? aki játszott vele, tudja, hogy életveszélyes, szintén rengeteg munka van az eredményében. Ha detoxnak kijön a lépés, a jóisten kegyelmezzen minden ellenfelének, szabad kapaszkodni, ezt is személyes tapasztalatból írom a már említett menetben. És vele persze a hangulat is megvan ? külön köszönet, hogy belesimította magát a kicsit visszafogottabb légkörbe. Abigél ? már nagyjából a helyszínen tisztáztuk, hogy a forrongó energiákat a játékba kell integrálni, és ha valami nem sikerült, azt a következő menetig el kell rendezni, hogy az új köveket már ismét tiszta fejjel lehessen értékelni. A tizedik hely pedig nem a középszerűséget jelenti? Eti nyilván viszonylag kevesebbet gyakorol nálunk, ehhez képest finoman szólva is kiválóan helytállt ? aki látta játék közben koncentrálni, aligha értetlenkedik sokat? Még két (!) asztalgyőzelem is becsúszott, bravó. tatica szintén hozta a saját formáját, egy asztalgyőzelem az ő nevéhez is társul, szerintem ? ő is ? nagyon élvezte a maratonit. Zancs ? kiváló volt, nem is színezem sokat: időhiány miatt ő sem tud ott lenni minden klubnapon, de valahol pótolja ? elég jól? Szaszi mester tanulmányi okok miatt szintén sokat távol és életkori sajátosságok miatt amúgy is elég lazán figurázik, azért nem volt rossz, és szerintem ő se érezte rosszul magát. Éva: ahhoz képest, hogy el sem akart (mert) indulni, szerintem maga is meglepődött, milyen sok mindent tud. Asztalgyőzelem és egyebek, gratulálok. JP45, szintén egy asztalgyőzelem, sok-sok egyre várás (mint persze nagyon-nagyon sokan), és jó szórakozás ? természetesen ő is a legváratlanabb pillanatokban kap el olyan szériákat, hogy csak a levegőt kapkodják az ellenfelek. Miklós kiválóan bírta a terhelést, jól is játszott, a kezdetekhez képest rengeteget is gyorsult ? csak így tovább. Vivi: az ő eredménye nem tükrözi a valódi tudást, ezt mindannyian tudjuk szerintem ? legközelebb, egy jobban elkapott alkalommal szerintem egészen más is lehet a végeredmény. Ildikó bátran és elszántan játszott, indításnak ez kiváló volt, a többi gyakorlat kérdése. Bence egy picit elfáradt, de irigylésre méltó lelkierővel csinálta végig a két napot, és róla is elmondhatjuk, a végeredménye nem mutatja pontosan, amit valójában tud. Nem csüggedni, kőkeményen!

A körülmények tényleg közelítettek a világszabványhoz: nekem tetszett, ahogy a helyszín is, de azt hiszem, ezzel mindannyian így voltunk. Jó volt, hogy komolyan vehettük magunkat és egymást: megtiszteltük a játékot, az ellenfeleket, mindenkit. Azt hiszem, nagyot léptünk előre, nagyon sok tekintetben, aminek kifejtésére még ilyen borzalmas sok betű leírásával sincsen esélyem. Csak érzem: van egy csomó ember, akikkel jól érzem magam, és előbb-utóbb egyre többen leszünk. Mégsem kell aggódni, hogy netán felhígulnánk: ha még nem vettétek volna észre, a mah-jong elég jó szűrő. A teljes szűrleménynek jó pihenést kívánok, és még egyszer gratulálok. Egyelőre ennyi: Bk

Köszönjük az értékelést, én csak annyit tennék hozzá, hogy a 3 órás menetek nyilván az ifjabbakat viselte meg a legjobban, én ilyen idős koromban biztosan nem tudtam volna ennyiszer 3 órát egy helyben ülni, nekik ez lényegében olyan lehetett, mintha 3 szerdát sűrítettünk volna egyetlen napba! Fel a fejjel, nem elkeseredni, hanem nyomni csak így tovább! Smile

Epilógus
Igazából nem én akartam megírni, de Öca nyilván nem fogja, Kapitány meg most kiírta magát, szal nem maradt más! A bajnokságot követően, egy-két civillel kiegészülve, a jégcsarnokban folytattuk az ünneplést (az Érsekújvárt nyomtuk le 7-1-re, ezúton is gratula a fiúknak). A hangulatot sikerült átmenteni, kiválóan szórakoztunk, a poénokat természetesen nem lehet leírni, így csak annyit mondok, hogy a meccsre is rányomtuk a mah-jong bélyeget, hiszen Spigott kolléga hathatós közreműködésével elértük, hogy a harmadik harmad előtti szünet vége előtt a hangosbemondó külön köszöntötte az első bajnokot, Nyulasi Öcaline-t (aki persze az egészről semmit sem tudott), felhívta egyben a jelenlévő 5-600 drukker figyelmét, hogy szerdánként a Háromkirályokban lehet ismerkedni az ezeréves kínai játékkal! Minek következtében 5-600 ember ütemes tapssal köszöntötte a magyar bajnokot! Leírhatatlan élmény volt! Smile

Szerdán találkozunk! Vasárnapis

A fent elmondottak, leírtak ismétlése már oly felesleges, inkább csak annyit: annak is nagyon örültem, hogy olyanokkal is egy asztalhoz kerülhettem, akikkel előtte talán még nem játszottam. Rea, Évi például... De Istvánt sem igazán ismertem, játszani pedig pláne nem játszottunk még együtt. Smile Szal jól éreztem magam, minden nyűgöm-bajom ellenére. Igaz, vasárnap estére kiderült számomra: talán szerencsésebb lett volna ágyban tölteni a hétvégét, mert azon túl, hogy élveztem a várva-várt hétvégét, mégis sok volt ez szerencsétlen Detox vírusfertőzött, tüdőbajos szervezetének... Smile

Még egyszer gratula mindenkinek, mind a huszunknak! És pár hónap után had írjam le ismét a tőlem szokatlanul érzelgősnek ható mondatot: mondhatom, hogy nem egy jóbarátra leltem a mah-jongnak köszönhetően szövődött ismeretségek révén! És - bár nem célom a rangosorlás - ez talán egy nüansznyit még magánál a játéknál is lélekmelengetőbb dolog. De persze mah-jong, mah-jong, mah-jong, sokadszor is... a játék és a társaság öröméért!
Köszönöm Nektek! detox

Ezek után nehéz szavakat találni. Főnök, kösz az elismerő szavakat. Tudod, én vagy nem csinálom, vagy nagyon csinálom! Valószínű egy vén, érzelgős alak vagyok, de ez most a gyakran látogatott oldalam lesz. Nem elég, hogy imádom ezt a játékot, nem elég, hogy szeretek köztetek lenni, nem elég, hogy ez a maraton nekem most nagyon bejött, de ebben a két napban olyan visszajelzéseket kaptam, amiből sokáig feltölthetem magam egy hosszú, nehéz nap után.
Abi: az az ölelés nagyon jól esett, nem beszélve a pizzavágóra tett megjegyzésedről. Very Happy Bence lelkét ápolgatom, szegény mára teljesen kidölt. Ágynak esett, de ez nem a csalódástól, hanem a benne bújkáló vírustól lehet. Le kell írnom, hogy ma megkérdezte: felavatjuk -e az új asztalunkat a készlettel!! Értitek?
Klári

 

 

2005.10.23. Dunaújváros, Klub név választás

Szerdán klubnap. Közös erőküldési ceremóniával, mellyel kapitányt támogathatjuk a távolból. Smile
Kérlek benneteket a klubnévre írjatok javaslatokat, hogy minél előbb "keresztelkedhessünk".

Eddigi javaslatok:
Égi Játék Mah-jong Klub

Kő-Kövön Mah-jong Klub

3 sárkány Mah-jong Klub

Sztálinvárosi Vörös Sárkányok

Még, még, még...ennyi nem elég...de ha ennyi, akkor ebből választunk szavazással. Gondolkozzatok még a tagdíj dolgon. Legyen -e és ha igen mennyi?


Égi Játék Mah-jong Klub 3

Kő-Kövön Mah-jong Klub 2

3 sárkány Mah-jong Klub 1

Sztálinvárosi Vörös Sárkányok 1


Égi Játék Mah-jong Klub 4

Kő-Kövön Mah-jong Klub 2

3 sárkány Mah-jong Klub 1

Sztálinvárosi Vörös Sárkányok 1

Tade még hezitál. Very Happy


Látom, látom! Very Happy

Égi Játék Mah-jong Klub 7

Kő-Kövön Mah-jong Klub 2

3 sárkány Mah-jong Klub 1

Sztálinvárosi Vörös Sárkányok 1


Égi Játék Mah-jong Klub 8

Kő-Kövön Mah-jong Klub 2

3 sárkány Mah-jong Klub 2

Sztálinvárosi Vörös Sárkányok 1

 

Tudjuk mi lett a szavazás vége! Nevetés

 

 

2005.10.27. A "Kapitány" Pekingben!!!

Na sziasztok... nem igazan egyszeru innen irogatni, meg kellett tanulnom mind a 3000 jelet es most minden arab betuhoz negy kinai billentyut kell nyomnom egyszerre, hat elkepzelhetitek. A repulout sima volt, csak az Ural folott kerte a pilota hogy vigyem at a gepet, de csak diszkreten, szoval nem volt bemondva hogy van e onok kozott stb., csak hivattak. Itt lakunk Pekingtol 70 km, egy fantasztikus helyen, igaz, melegvizet meg nem talaltunk a szobaban (ami egyebkent tenyleg olyan, mint egy elnoki lakosztaly - na jo, kozep-amerikai elnokoknek, de tenyleg nagyon klassz), van viszont ket tevenk (pontositok, nem ketpupuakrol van szo, szoval televizionk), amin a legjobb programokat nezzuk es talalgatjuk, mi lehet. Kis to is van, katonai orseg, segitokesz szemelyzet (negyvenkilos lanyka ki akarta kapni a kezembol a borondot stb.), es jo kaja - jo hosszu ideig tart, mire kitalaljuk, mi micsoda lehet. A reggelinel negyedora alatt megszantak, es odacsusztattak egy kanalat is a palcika melle - pont mikor azt mondtam a Ferinek, milyen jonak erzem a technikamat... Aludtunk egy egeszsegeset, most elmegyunk kikutatni a melegviz titkat, de lehet, hogy hagyom az egeszet, es fegyverkent fogom hasznalni a szagomat a holnapi versenynaptol kezdve... Reszkessetek, kinaiak, megjott Boda "Borz" kapitany... Udv mindenkinek, szerintem holnap ujra megprobalkozunk, bar itt cukorspargan keresztul van a net-csatlakozas, es egy betut atlag ot percig kell csinalni... Na hajra en. Bk es FeriAki ezt megkapta, mindenkepp ertesitse Nyulasi mestert, Nyul, te meg lecci pakold fel a forumra is. Plusz legyszives regelj be engem ekezet nelkul Boda kapitanykent, es akkor holnaptol a forumra is megprobalok feljonni valamikor.
Bk.
(Keresre bemasolta - ocaline...)

Na kérem, mint föntebb látszik, sikerrel vettük az első kommunikációs akadályokat, a cukorspárgás nettelés mellett telefonos élő adás is kipróbáltatott az El-Do szíves közreműködésével. most próbálom elérni a fő kommunikációs partnernél, hogy ismételjék meg a klubbisták igényeihez híven: Balogh programigazgató ígéretét bírom, hogy valamikor megismétlik, de az időpontot még nem találta ki - ezzel együtt hála és köszönet, hogy ilyen gyorsan reagált a tömegigényre!
más: visszajeleztek a szombati szeánsz szervezői. A rendezvény - figyelem, változás! - szombaton reggel kilenctől vasárnap délelőtt tízig tart, ezen belül természetesen bármikor mehet a csapat. Javaslatom: már ne kavarjunk a változtatással - legyen úgy, hogy a mah-jongosok 10-kor kezdenek, és igénytől függően játszanak-okítanak mondjuk szombat estig (ha felmerül egy kiscsicsó-randi, nyugodtan áttelepülhet a Rudasba!). Jómagam fél 10-től egy megszakítással - 1/4 1-re az El-Do-ba ígértem magam - délután 4-ig vagyok hadra fogható, de ez még változhat (lehet, hogy tovább). Caci és mindenki! Bátran lehet jönni bármikor!
A póló remek ötlet, én is abban megyek - még kiagyalok valami szóróanyagot is, de ha valakinek van szabad kapacitása, csinálhat pár tucat lapot - név, drót (mobil, e-mail, honlapcím), játéknap helyszíne/időpontja, és hogy mindenkit szeretettel...
na egyelőre ennyi, csákány, írni kéne egy majh-jongos cuccot a DO-ra is végre, vagy mi a szösz
-öcaline-

Sziasztok, koszonunk minden jokivansagot, sajnos olvasni se sokkal konnyebb mint irni, de azert kibogarasztuk nagyjabol a dolgokat. Ma bementunk Pekingbe, megneztuk igen roviden a varost, inkabb csak beszagolasnak mondanam - voltunk mondjuk a Mennyei Templomban es parkjaban, ay eleg nagy elmeny volt, utana pedig shoppingoltunk - az erintett olvasok nagy szama miatt a reszleteket melloznem. Most mennem kell a meetingre, ahol a sorsolas es egyebek varnak, aztan holnaptol indul a mandula, illetoleg ma ejjel edzes a franciakkal... Minden nagyon rendben, a honlapunkat dicserik mintha fizetnek erte, azt mondtak, az osszes kozul a legjobb... A mezony nagyon durva, a japanok peldaul csak profi jatekosokkal jottek, allitolag Chiba is itt lesz. Remelem az elso korben megkapom es megalazom ahogy kell... Most mindenkinek udv, holnap valamikor visszaterek ha tudok. Aki most tudja hogy mire gondolok, az jol tudja. Malnafagyi. Udv mindenkinek - Boda kapitany es meg egyszer koszonom a drukkokat.

Jo napot... eros nagy orom van errefele, megosztanam, ha lehet(ne), szoval van egy pontocskam, egy aranyos kis harmadik helyem, es ugy erzem, vaskosan tulteljesitettem, amiert jottem, raadasul konnyen meg jobb is lehetett volna, mert szamos esetben vartam egy kore, nem is akarmilyen jatekokra - ketszer volt kis hijan Harom Kis Sarkanyom (tegnap a franciakkal edzettunk, akkor be is jott, ugy, hogy en huztam be... 261 pont gyengeden), ugyhogy van meg a kezemben egy kis tartalek, ugy erzem. A hangulat fantasztikus, csak keletiekkel jatszottam ebben a harom korben, es eszmeletlen a tempojuk, rettenetesen kell koncentralnom, hogy tudjak veluk menni. Keveres szinte alig, kofelvetel utan ket masodperccel indul a parti, az elso ket dobas alatt altalaban a koveimet rendezgetem... de azert kapaszkodom. Holnap nagy megtiszteltetesben lesz reszunk: a kinai gurukkal lesz egy talalkozo delelott, hogy mi a pontos program, nem tom, de ott leszek. A tobbiek ez ido alatt a Nagy Falat nezik meg - nekem nagy falat... Delutan folytatodik a menet, es mivel meg ot kor vissza van, nagyon remenykedem, hogy talan meg tobb is sikerulhet - ha nem, akkor sem tortent semmi. A mezonyrol meg annyit, hogy erosebb nem lehetne ma a vilagban, mindenki itt van, aki szamit... Kinai csapatok, oserovel, a japanok a szokott intelligenciajukkal, szoval mindent ki lehet probalni. Csapatban valahol a kozepmezonyben vagyunk, egyeniben pedig a masodik korben volt, akinek ket nullaja volt, amikor nekem mar 1!!!!!! Ugyhogy hajra en... Amugy minden nagyon nagy rendben, szovogetem a jo kis kapcsolatokat es mindent megfigyelek, mert igen sokat fogunk ebbol az utbol profitalni, annyi mar most biztos... Mindenkinek minden jot es nem maradhat el a szokasos malnafagyi sem... Udv> Bk

Akkor hello ismet, itt Peking, itt Peking, megszakitjuk adasunkat. Ma delelott kerult sor arra a megbeszelesre, amire a kinaiak hivtak meg minket, megkapo felhajtast csaptak korulottunk, egy hihetetlen konferenciaterem (mint az ENSZ-ben kb), kerek asztal, zaszlokkal (termeszetesen a magyar is kint), mikrofonba beszeles stb., a lenyeg csak roviden: ugy nez ki, hogy megalakul egy Vilagszovetseg is a biztonsag kedveert, mostani dontes alapjan egy elokeszito bizottsag kezdi el a munkat. Nagyon komolyan van veve ez is, volt egy hozzaszolasom eleg nagy visszhanggal, sokan szorongattak a kezem utana kesobb - reszletek otthon akit erdekel... Nevjegykartyabol kereskedelmi mennyiseg van nalam, mindenkitol, aki szamit, es a szovetsegibol ugyanennyit osztottam ki nem mellekes embereknek... Hihetetlen, mi mindent tudnak az europai tevekenysegrol, nagyon fontosak vagyunk nekik. Utana volt egy fogadas, reszletek otthon, hihetetlen volt, ajandekok stb, felelmetes kaja etc. Delutan ujabb ket kor jott, ujabb egy pontot csinaltam eszelos ellenfelekkel... Ugyhogy szinte meg a kilencvenvalahanyadik hely sem lehetetlen, holnap meg harom menet var rank... Most vacsora, utana meg egy megbeszeles, most az europai es amerikai allaspontokat egyeztetjuk. Kinai leszek, megeshet... Udv mindenkinek, hajra taticaunoka, vigyazzatok magatokra - egy malnafagyiert most az artatlansagomat adnam... Csao Bk

Sziasztok, csak roviden most - egy asztalnyi embert vertem ma meg, megpedig kinaiakat, ugyhogy az utolso partiban negy pontot, a mai elsoben pedig egyet kaptam, az osszpontszamom igy het lett... Hogy ez mire eleg, az a mindjart kezdodo zaroceremonian kiderul. A tegnapi esten azert sikerult egy kis jo hiret vinni Magyarorszagnak - tisztessegesen berugattuk a kinai valogatottat, a hallban zongoraztam, stb. stb. stb, majd eloben - ezek termeszetesen nem sok hasonlon vettek meg reszt, plusz el lettek latva rendesen Unicummal, ugyhogy vegul fejrealltak mint a jancsiszog. Igen sok baratot szereztunk mindenesetre... Na, a tobbit mar otthon, delelott elhagyjuk a szallot, bemegyunk Pekingbe, ejjel pedig indulunk haza - otthoni ido szerint hajnalban leszunk ott. Udv mindenkinek, koszonom szepen a sok biztatast, az uzeneteket, a gratulaciokat - minden nagyon sokat jelentett itt. Thanx, elegedett vagyok. Hi: Bk es Feri, azaz Puki-szan...


85. lett a kapitány, most volt az ELDO-n. ÓRIÁSI GRATULA!!!!!

http://www.sloperama.com/CMJC/index.html


Gratulálunk!!!

Imre Miklós (timiki) Tök jó

You have no rights to post comments

Április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Belépés - regisztráció