Események és versenyek a kezdetektől napjainkig

A magyarországi mahjong és a szövetség történelmét szeretném bemutatni!

Én ezt egy kicsit más formában tenném meg, mint azt Ildikó tette az oldal tetején. Nem kiegészíteném a leírtakat, nem is ezen az oldalon szeretném megtenni ezt!

Az volt a szándékom a teljesség igényével (igen!), hogy minden magyarországi mahjongal kapcsolatos hazai, vagy külföldi dologról, eseményről, versenyről egy-két mondatban, vagy képekkel kiegészített beszámolóban említést tegyek.

Úgy gondolom, hogy amit ezért a játékért, a játék megismertetéséért tettek az alapítók a kezdetektől fogva itthon és a magyar mahjong elismertetéséért külföldön, ez a minimum, amit megérdemelnek! Ez a "lista" a régi és az új elnökség, a magyarországi klubok, a magyar mahjongosok munkájának az eredménye. Ő róluk, rólunk szólnak a cikkek.

Meglepetést ígértem a levelező listán pár hete, de bevallom, még én is meglepődtem. A DO fóruma a maga 615 oldalával, bőséges történelmi tartalmat ígért. Néhány száz oldal átnézése után kicsit meginogtam! A fórumhoz jött segítségnek az európai szövetség honlapja. A 2 éves születésnap után már saját "emlékekkel" rendelkeztem én is. A 2007.03.16-án kapott születésnapi készletemmel indultam el a "mahjong útján" én is. Így adódtak össze az információk egyre több helyről, amikből kialakult az a gyűjtemény, amit szeretnék nagy örömmel átadni Nektek!

A "régi" mahjongosoknak remélem szép emlékeket fog felidézni a böngészés a cikkek között, sok kedves történet jut majd eszükbe. Akik mostanában ismerkednek meg a játékkal, azok megbizonyosodhatnak ezeken az oldalakon arról, hogy mekkora tudás, mennyi tapasztalat van a szövetség és a magyarországi játékosok tarsolyában.

Az időrend követése miatt javaslom az "utolsó" oldal aljáról kezdeni a böngészést, onnan indul a magyar mahjong története.

Akinek bármelyik cikkhez van néhány fotója, vagy szívesen megosztana egy-egy emlékezetes történetet, azt kérem küldje el nekem, örömmel kibővítem bármelyik eseményt.

Fogadjátok olyan örömmel ezt a (szerencsére nem túl rövid) gyűjtemény, amilyen örömmel elkészítettem Nektek!

Imre Miklós (timiki) Tök jó

Február
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Belépés - regisztráció